Ayva Tatlisi

AYVA TATLISI (TURKSE KWEEPEERDESSERT)

Gepocheerde kweeperen in een witte bakvorm belegd met verkruimelde pistache en clotted cream, met een lepel erin.

Eenvoudig dessertrecept voor gepocheerde kweeperen met kruiden. Een superlicht fruitdessert op smaak gebracht met clotted cream en pistachenoten.

  • Auteur: Zerrin & Yusuf
  • Voorbereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 1 uur
  • Totale tijd: 1 uur en 10 minuten
  • Opbrengst : 1x
  • Categorie: Dessert
  • Methode: Koken
  • Keuken: Turks
  • Dieet: glutenvrij

INGREDIËNTEN

          1 kopje suiker

  • 4 kopjes water
  • 3 kweepeerfruit
  • 2 eetlepels hibiscus, alleen om te kleuren
  • Schil van één sinaasappel
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 1 takje rozemarijn

Voor garnering:

  • slagroom
  • pistachenoten

INSTRUCTIES

    1. Kook water en suiker in een pan tot de suiker is opgelost.

Deel dit product met anderen