AYVA TATLISI (TURKSE KWEEPEERDESSERT)
Eenvoudig dessertrecept voor gepocheerde kweeperen met kruiden. Een superlicht fruitdessert op smaak gebracht met clotted cream en pistachenoten.
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 1 uur
- Totale tijd: 1 uur en 10 minuten
- Opbrengst : 6 1x
- Categorie: Dessert
- Methode: Koken
- Keuken: Turks
- Dieet: glutenvrij
INGREDIËNTEN
1 kopje suiker
- 4 kopjes water
- 3 kweepeerfruit
- 2 eetlepels hibiscus, alleen om te kleuren
- Schil van één sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 3 steranijs
- 1 takje rozemarijn
Voor garnering:
- slagroom
- pistachenoten
INSTRUCTIES
-
- Kook water en suiker in een pan tot de suiker is opgelost.
- Halveer de kweeperen, verwijder de zaden niet, deze bevorderen de kleur en geven ook consistentie aan de siroop omdat ze een natuurlijke pectine (verdikkingsmiddel) bevatten.
- Doe de gehalveerde kweeperen in de pot.
- Doe de hibiscusblaadjes, sinaasappelschil, kaneelstokjes, steranijs en rozemarijn op de kweeperen.
- Kook ze afgedekt tot de kweeperen zacht maar niet papperig zijn, ongeveer 1 uur.
- Doe de gepocheerde kweeperen in een serveerschaal en laat ze volledig afkoelen. Zet ze vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast voordat u ze serveert.
- Bestrijk ze met clotted cream en pistachenoten om te serveren.