Fruitleer

Hoe kruidenfruitleer te maken

Als u een verzorger bent, maakt u zich waarschijnlijk zorgen over het gezond en bloeiend houden van uw kinderen. De uitdaging om uw gezin een uitgebalanceerd dieet te laten eten, wordt groter wanneer sommigen van hen kieskeurige eters zijn. Elke hap telt bij het opvoeden van jongen, en dus hangt het succes af van het leiden van hen naar voedzaam voedsel, het verhullen van de smaak van groenten en meesterlijke onderhandeling van nog een hap.

Economisch en gemakkelijk te maken, fruitleer is een heerlijke manier om een ​​extra portie fruit, groenten en zelfs medicijnen in kleine buikjes te krijgen. Door ingrediënten te selecteren die rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen, creëer je een traktatie die helpt om aan hun voedingsbehoeften te voldoen en die op natuurlijke wijze veelvoorkomende kinderklachten zoals indigestie en obstipatie aanpakt.

Zoetstoffen voor kruidenfruitleer

Een andere bonus is dat zelfgemaakt fruitleer veel minder suiker bevat dan in de winkel gekocht, omdat het gemaakt kan worden zonder toegevoegde zoetstoffen. Ik vind dat het gebruik van een eetlepel of twee zowel de textuur als de smaak verbetert, terwijl het toevoegen van een vloeibare zoetstof in de vorm van een kruidensiroop of doordrenkte honing je de kans geeft om de medicinale kracht van deze snack te vergroten. In het verleden heb ik met venkel (Foeniculum vulgare) doordrenkte honing toegevoegd vanwege zijn affiniteit met het spijsverteringsstelsel . 1

Kruiden Fruit Leer

Kies je fruit

Qua smaak gaat venkel goed samen met vijg, appel en peer – allemaal vezelrijk fruit met laxeermiddelen in bulk die de darmfunctie zachtjes ondersteunen. 3  Andere vruchten die mooi leer maken en ook rijk aan vezels zijn, zijn bessen, bananen en steenvruchten. Vrijwel elk fruit kan worden gebruikt, dus wees niet bang om te experimenteren. Hoewel vers fruit het beste is, is het prima om ingevroren of ingeblikt te gebruiken. Fruitleer biedt zelfs een tweede kans om gekneusd fruit te gebruiken, evenals pulp die overblijft na het maken van gelei of het maken van sap.

Voeg kruidenthee of sap toe

Naast het gebruik van een met kruiden doordrenkte zoetstof, zijn er verschillende andere technieken om de gezondheidseigenschappen van fruitleer te verbeteren. Als ik met dikker, meer vezelig fruit werk, voeg ik normaal gesproken een vloeistof toe om mijn puree te verdunnen. Deze vloeistof is soms een thee-afkooksel of met kruiden doordrenkt sap. Voor dit recept heb ik gewoon granaatappelsap vermeld, maar voel je vrij om het te vervangen door elke vloeistof die je lekker vindt.

Kruidenpoeder toevoegen

Een andere truc is om fijngemalen groenten of kruiden toe te voegen. Favoriete poeders om te gebruiken zijn die gemaakt van bladplanten zoals brandnetels ( Urtica dioica ); dit kruid is rijk aan mineralen en een zacht laxeermiddel, met een milde smaak die gemakkelijk te verbergen is. 4

Kruiden Fruit Leer

Een andere van mijn favoriete kruiden is hibiscus ( Hibiscus sabdariffa ). Deze Afrikaanse inheemse plant is een geweldige bondgenoot van de plant voor buikproblemen, omdat het helpt bij misselijkheid en de darmperistaltiek bevordert . 6 Een hoog vitamine C-gehalte zorgt voor een aangenaam zure smaak en de  kenmerkende rode kleur verhult minder aantrekkelijke groenten en kruiden . 7

Ik combineer meestal verschillende poeders en voeg in totaal 2 1/2 theelepel poedermix toe aan elke partij kruidenfruitleer. Je kunt iets meer dan een eetlepel toevoegen voordat het de leertextuur aantast, maar houd rekening met de smakelijkheid van alle smaken bij het bepalen van de hoeveelheid toe te voegen poeder.

Droogapparatuur

Om mijn kruidenfruitleer te maken, gebruik ik een elektrische dehydrator en met siliconen beklede bakjes. Als alternatief kunt u fruitleer in de oven drogen met bakplaten bekleed met plasticfolie, siliconenmatten of perkamentpapier.

Met beide methoden wil je bakken op ongeveer 135 ° F / 57 ° C. Als er geen oven of dehydrator beschikbaar is, is drogen in de zon een optie. Als het weer heet en droog wordt, maak ik fruitleer door een bakplaat een dag of twee op het dashboard van mijn auto te laten liggen.

Kruiden Fruit Leer

Recept voor kruidenleer met fruit

Volg deze eenvoudige aanwijzingen om leer van kruidenfruit te maken. Dit is een kruidentraktatie waar zelfs de meest kieskeurige eters van zullen genieten.

Wat je nodig hebt…

  • 1 kopje aardbeien
  • 1 kop gehakte mango
  • 1 banaan
  • 1/2 kop bosbessen
  • Citroensap, naar behoefte
  • 1/4 kopje appelmoes
  • 2 theelepels brandnetelbladpoeder
  • 1/4 theelepel hibiscuspoeder
  • 2 ons granaatappelsap
  • Optioneel: 2 eetlepels honing (of andere vloeibare zoetstof)

Biologische kruiden of benodigdheden nodig?Haal ze hier!Dit bericht is gesponsord door onze vrienden bij Mountain Rose Herbs.

1. Verwijder bij gebruik van vers fruit de ruwe schillen. Voeg 1 theelepel citroensap toe voor elke kop lichtgekleurd fruit (om oxidatie te verminderen).

2.  Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.

3.  Mix tot een gladde massa (tot de consistentie van commerciële babyvoeding). Eventueel verdunnen met sap of thee.

4. Gebruik een spatel om de puree op perkamentpapier of een siliconenmat uit te spreiden tot een dikte van 1/8 inch.

Kruiden Fruit Leer

Kruiden Fruit Leer

5. Dehydrateer bij 135°F/57°C tot de textuur buigzaam en niet plakkerig is. De droogsnelheid is afhankelijk van het klimaat. (Tijdens de zomers hier in Zuid-Californië duurt het ongeveer 2 1/2 uur om mijn leer in de dehydrator te drogen.)

6. Terwijl het nog warm is, rolt en snijdt u het leer in stukken. Als u een siliconenmat of plastic gebruikt, trekt u het leer er voorzichtig af en rolt u het in perkamentpapier. Als u op perkamentpapier droogt, rolt u het leer in het papier en snijdt u het.

7. Bewaar het leer in een luchtdichte verpakking op een koele, donkere plaats. Fruitleer is een maand houdbaar bij kamertemperatuur of tot een jaar in de vriezer.

Deel dit product met anderen