Hibiscus cake Kerst 2023

Recept van Kimberley Davenport.

HIBISCUS-CITROEN MINI BUNDT CAKES 

1½ kopjes bloem voor alle doeleinden, plus meer om te bestuiven

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel zout

1 kopje kristalsuiker

4 theelepels citroen-hibiscus theeblaadjes (van ongeveer 4 theezakjes), verkruimeld met je vingers

1 eetlepel fijn geraspte citroenschil, plus 2 eetlepels citroensap (van ongeveer 1 grote citroen)

1¼ stokjes (10 eetlepels) ongezouten boter, op kamertemperatuur

2 grote eieren

2 theelepels puur vanille-extract

¾ kopje zure room

Bak spray

2 kopjes banketbakkerssuiker

Jarred hibiscusbloemen op siroop, gehakt, voor de topping, plus 2 eetlepels siroop

1.  Verwarm de oven voor op 350°. Klop de bloem, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom. Klop de kristalsuiker, de verkruimelde theeblaadjes en de citroenschil in een grote kom met een mixer op middelhoge snelheid tot alles goed gemengd is, ongeveer 1 minuut. Voeg de boter toe en klop, terwijl u door de kom schraapt, tot het licht en romig is, 3 tot 5 minuten. Klop de eieren één voor één erdoor tot ze gemengd zijn en klop dan de vanille erdoor. Verlaag de mixersnelheid naar laag en klop het bloemmengsel er in 3 porties door, afgewisseld met de zure room. Verhoog de snelheid tot middelhoog en klop tot een gladde massa.

2. Spuit een mini vormpjes met 6 kopjes royaal in met kookspray en bestuif met bloem, en schud het overtollige materiaal eruit. Verdeel het beslag gelijkmatig over de kopjes en vul ze elk voor ongeveer twee derde. Bak tot de cakes goudbruin zijn en terugveren als ze zachtjes worden ingedrukt, 27 tot 32 minuten. Breng de pan over naar een rek en laat de cakes ongeveer 10 minuten afkoelen. Verwijder vervolgens de cakes naar het rek om volledig af te koelen.

3. Klop ondertussen de banketbakkerssuiker, het citroensap en de hibiscussiroop in een middelgrote kom tot een gladde en smeerbare massa. (Het glazuur moet dik zijn; als het te stijf is, verdun het dan met een paar druppels water.) Schep het glazuur over de cakes en laat het langs de zijkanten druipen. Werk af met wat gehakte hibiscusbloemen. Laat het inwerken, minimaal 20 minuten.

Deel dit product met anderen