Hibiscus thee/ siroop recepten
1. Hibiscus – earl grey ijsthee

Sinds ik met koffiedrinken gestopt ben, is mijn favoriete ochtenddrankje earl grey thee. Ook de combinatie hibiscus – earl grey is goddelijk. Je combineert het als volgt: doe 3 zakjes earl grey en 10 gram hibiscus in een glazen pot en overgiet met heet water. Verwijder de zakjes earl grey na vijf minuten en laat de hibiscus nog een tiental minuten verder trekken. Zeef af en serveer koel of over ijs.

2. Pepermunt – hibiscus thee

Dit is de perfecte thee voor als het heel heel warm is. De pepermunt zorgt voor een extra verkoelend effect en doet de sloomheid – die soms met heel warm weer gepaard gaat – verdwijnen.

Voor deze thee gebruik je (voor een liter heet water):

  • 1 el hibiscus
  • 1 el gedroogde pepermunt
  • 1 el citroenverbena (vers of gedroogd)
  • 1 tl lavendel (vers of gedroogd)

Laat deze kruidenmengeling zo’n 20 minuten trekken. Drink de thee goed gekoeld of over ijs.

3. Gember – hibiscus limonadesiroop

Als het iets zoeter mag zijn, dan is deze limonadesiroop in bruiswater heel erg lekker.

Neem 10 gram hibiscus en doe het in een pannetje. Rasp een vers stuk gember van ongeveer 8 centimeter en voeg het bij de hibiscus. Overgiet met anderhalve liter water en breng aan de kook. Leg een deksel schuin over het pannetje en laat het een twintigtal minuutjes sudderen. Zeef de kruiden uit het water en voeg 300 gram rietsuiker toe. Laat even opkoken en doe de siroop kokend heet in flesjes. Voeg een tweetal eetlepels (of meer) toe aan een glas sprankelend water.

4. Last but not least: simpele hibiscus ijsthee

Doe 10 gram hibiscus in een glazen pot en overgiet met 1 liter heet water. Laat een nacht trekken. Zeef af en bewaar in de koelkast. Serveer over ijs. Ik wed dat ook jij een nieuwe favoriete ijsthee gevonden hebt!

Deel dit product met anderen