Recept van Monique van der Vloed.
Dit heb je nodig:
- vier grote bananen
- een half kopje gedroogd moringablad
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram walnoten
- 50 ml haver of andere melkvervanging
- anderhalve eetlepel Fiberfin of psyllium
- twee eetlepels stevia sweet Xtra
- anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder
Voor de topping:
- stevia poedersuiker of SukrinMelis poedersuiker
- gedroogd moringablad
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een middelgrote vierkant bakblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor het brood in de keukenmachine tot een gladde massa. Stort alles in het blik, en verdeel. Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Bestrooi royaal met poedersuiker en moringablad.