Vegan Icecream Africa

SUPER-CACAO, BAOBAB & MORINGA-IJSLOLLIES

Er is niets lekkerder dan genieten van een koude, zelfgemaakte ijslolly in de zon, vooral als het vol zit met heerlijke, voedzame ingrediënten. Al deze gezonde ijslolly’s zijn wonderbaarlijk eenvoudig te maken en supergeladen met onze Baobab, Moringa & Super-Cacao, dus er is er een voor elke stemming! Ons advies: probeer niet alle drie tegelijk op te eten – je handen zullen erg plakkerig worden. 

INGREDIËNTEN:

Voor de Baobab-lollies:

(voor 2 personen)

2 tl  Aduna Baobab Poeder
1 tl rauwe honing
1 el kokosyoghurt
3 el cashewmelk 
3 el verse jus d’orange
handvol frambozen of cranberries

Voor de Moringa-lollies:

(voor 2 personen)

1 1/2 tl  Aduna Moringa Poeder
1 1/2 tl rauwe honing
2 el kokosyoghurt 
6 el cashewmelk 
1/4 avocado
handvol bosbessen

Voor de Super-Cacao-lollies:

(voor 2 personen) 

1 tl Aduna Super-Cacaopoeder
1 tl rauwe honing
1 el kokosyoghurt
6 el cashewmelk 
1 el kokosamandelboter (of gewone amandelboter) 1/2 tl kaneel  1/2 tl vanillepoeder  1 tl cacaobonen

METHODE: 

Voor de baobab-lollies:
leg de frambozen of veenbessen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een scheutje honing. Rooster 10 minuten in de oven op 180C tot het bubbelt en gloeiend heet is. Haal uit de oven en zet opzij om volledig af te koelen.

Doe de rest van de ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Eenmaal afgekoeld, verdeel de geroosterde frambozen of veenbessen gelijkmatig in ijslollyvormen en giet over de rest van het mengsel. Zet in de vriezer om een ​​nacht op te stijven. Eenmaal gestold, haal uit de vriezer en dompel de vormen in kokend water om de lolly los te laten. 

Voor de moringa-lolly’s:
leg de bosbessen op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met een scheutje honing. Rooster 10 minuten in de oven op 180C tot het bubbelt en gloeiend heet is. Haal uit de oven en zet opzij om volledig af te koelen. 

Doe de rest van de ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Eenmaal afgekoeld verdeel je de geroosterde bosbessen gelijkmatig over de ijslollyvormpjes en giet je de rest van het mengsel erover. Zet in de vriezer om een ​​nacht op te stijven. Eenmaal gestold, haal uit de vriezer en dompel de vormen in kokend water om de lolly los te laten. 

Voor de cacao-lolly’s:
doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Giet het mengsel in ijslollyvormpjes en zet ze een nacht in de vriezer om op te stijven. Eenmaal gestold, haal uit de vriezer en dompel de vormen in kokend water om de lolly los te laten. Dompel de toppen van de lolly’s na het loslaten in gesmolten pure chocolade en gemalen noten voordat je ze weer 10 minuten invriest (optioneel).

Genieten! 

Deel dit product met anderen