Zomerfruit met Hibiscus Theestroop
Afdrukken
Ingrediënten
- 1/2 watermeloen, in stukjes gesneden
- 2 mango’s, in stukjes gesneden
- 16-20 lychees, geschild en zonder zaadjes
- 1 kopje water
- 1 “stuk gember, geraspt
- 2 takjes groene munt
- 1 kopje suiker
- 3-4 hibiscusbloemen, stengel en meeldraden verwijderd*
- 1 eetlepel limoensap
- groene muntblaadjes, voor garnering
Instructies
- Doe al het fruit in een slakom en zet in de koelkast.
Bereid de hibiscussiroop
- Voeg het water en de gember toe aan een kleine pan en breng het aan de kook. Voeg de munt, suiker en hibiscusbloemen toe. Zet het vuur lager en laat het ongeveer 10 minuten sudderen, of totdat de kleur van de hibiscus is overgebracht naar het water. Giet het mengsel in een pot en laat het afkoelen. Roer het limoensap erdoor (leuk trucje: het wordt roze).
- Giet vlak voor het serveren de hibiscussiroop over de fruitsalade. Garneer eventueel met muntblaadjes.
Opmerkingen
- In mijn onderzoek heb ik ontdekt dat alle hibiscus eetbaar zijn, maar de rode voegen meer kleur toe. Zorg ervoor dat de bloemen die je plukt niet zijn behand